Hangö svenska församling PDF Skriv ut E-postadress
Hangö kyrka från luften

HANGÖ SVENSKA FÖRSAMLING ERBJUDER NU JOBB ÅT

EN B-KANTOR på heltid
Se mera info längre ned på sidan

HANGÖ SVENSKA FÖRSAMLING  finns i Finlands sydligaste stad och består av drygt 3000 medlemmar. Församlingen vill vara en öppen gemenskap för tro, hopp och kärlek där alla är välkomna.

Vi söker en kantor som särskilt vill jobba med kör- och musikverksamhet för barn och ungdomar och vår aktiva gospelkör South Point Gospel. Du bör vara intresserad av att delta i utvecklingen av våra gudstjänster genom att engagera och involvera andra i musikverksamheten. Till arbetsuppgifterna hör att vikariera inom samfälligheten i Hangö, så vi förutsätter att du klarar av grunduppgifterna också på finska.

Tjänsten är ledig fr.o.m. 1.6.2018 och förutsätter utvidgad universitetsexamen (b-kantor). Prövotid 6 månader. Grundlön enligt kravgrupp 601. Ansökningarna skickas till församlingsrådet i Hangö svenska församling, Parkgatan 7, 10900 Hangö och de bör vara framme senast kl. 12  fredagen den 27.4.2018.

Är du intresserad, tag kontakt med kyrkoherde Niina Mura tel: 040-6700787, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen .

Den svenska och den finska församlingen i Hangö är de sydligaste i den lutherska kyrkan i Finland. Församlingen är grundad 1874, samma år som staden Hangö. 1962 delades församlingen i en svensk och en finsk församling som idag fungerar som två ”grannförsamlingar” inom samma kyrkliga samfällighet.

Fastigheterna och den personal som sköter dem, samt ekonomiförvaltningen och begravningsväsendet är gemensamma (en närmare presentation av fastigheterna finns under Hangö kyrkliga samfällighet). Verksamheten sköts däremot huvudsakligen skilt för vardera språkgruppen. Trons språk och det egna språket tillhör samma viktiga del av livet.

Församlingen i Hangö lever i en tillvaro där det finns en myckenhet av rymd och vidd. Hav och himmel möts både i naturen och församlingens liv. Vi vill vara en öppen gemenskap för tro, hopp och kärlek för oss som bor här och alla er som gästar oss.

OBS. PASTORSKANSLIET OCH DIAKONIBYRÅN HAR FLYTTAT TILL PARKGATAN 7
(församlingshemmets övre våning)
Pastorskansliet är öppet vardagar 9-12 (telefontid också 13-15.30).Tel: 040-6456588
Diakonibyråns tel: 040-5324797.

Flera händelser finns i händelsekalendern!